donderdag 27 juni 2019

Het is inmiddels weer 14 mei 2019. We liggen voor anker in Areceife op het Canarisch eiland Lanzarote.
Een ankerplaats vlakbij het centrum omgeven door een oude kademuur waar vroeger grote zeeschepen aankwamen om te laden en te lossen.  






We hebben hier een Italiaans stel ontmoet, Marcella en Camillo, met een grote catamaran.
Zij hebben een aantal jaren in Singapore gewoond. Hun zoon studeert in Delft en daarom blijven ze een beetje in de buurt varen om hem zo af en toe te kunnen bezoeken.
Vandaag dinsdag 14 mei 2019 komt onze vriendin Mélanie op bezoek voor een paar dagen. We halen haar op met de bus vanaf het vliegveld.


Echt gezellig om haar aan boord te hebben. Even weer lekker bijkletsen.
We vertrekken de volgende dag meteen richting het eiland Los de Lobos. Ze wil natuurlijk lekker zeilen en genieten van het mooie weer.
Om dit eiland te bezoeken moet je via internet een vergunning aanvragen en je mag er 4 uren verblijven. Het is nl. een prachtig natuurgebied met rondom helder blauw water en prachtig strand. We liggen met de boot voor anker bij het eiland en gaan dan met de bijboot naar het eiland. Je kunt er zwemmen, het eiland bekijken en er is een klein restaurant. 



Die avond blijven we overnachten voor het eiland en de volgende dag vertrekken we richting de haven Rubicon in Lanzarote. Een mooi zeiltochtje met bovendien ook nog het geluk om dolfijnen rondom de boot te zien zwemmen en spelen.  Wat een prachtige beesten !!
We gaan in Rubicon in de haven liggen. Bovendien is dit een mooie haven met zwembad en leuke winkels en restaurants. Genoeg om van te genieten en lekker bij te kletsen met onze gaste.



Zaterdag 18 mei 2019 is ze weer vertrokken naar Nederland. De avond tevoren heeft ze ons nog getrakteerd op een etentje. Erg gezellig. We spreken af dat we dit zeker nog eens over gaan doen tijdens onze reis.
De volgende dag zijn ook wij weer verder gevaren richting het eiland Fuertaventura

.
Een lekker zeiltochtje van ongeveer 6 uren. In de buurt van Fuertaventura kregen we opeens ontzettend harde wind. Valwinden vanaf de bergen. Onze meter gaf als hoogste snelheid 10,2 knopen aan.  Zowel het grootzeil als het voorzeil hebben we gereefd en nog surfen we over het water. Af en toe krijgen we ook nog water over ons heen van de golven.
Bij het naar binnen varen van de haven geeft de meter 42 knopen wind aan, windkracht 9.
We worden de haven ingezogen maar gelukkig is er genoeg ruimte.


We liggen hier nu voor de tweede dag in de oude haven waar nog een paar boten liggen. Naast deze haven is een nieuwe industriële haven gebouwd. Je mag in deze oude haven liggen op eigen risico en hoeft hier niets te betalen. De steigers zijn nog goed. Maar de loopplank naar de steiger toe, stond op een dag bijna naast de steiger omdat de steiger een meter opzij was gedrukt door de wind.
Om toch op en af de steiger te kunnen, hebben we zelf maar de loopplank weer recht getrokken met een grote cargo spanband en een koevoet alles weer vast gezet met lijnen. Zo hebben we ook weer onze bijdrage geleverd aan het onderhoud van deze steiger.


Wij liggen aan een zijsteiger,  een prima plaats. We gaan met de fiets naar het centrum en naast deze haven is een strand om te wandelen.  Het enige nadeel is hier dat tegen de avond een harde wind van de bergen afkomt met flinke windvlagen. 


Na een paar dagen in deze haven te hebben gelegen willen we weer verder richting Las Palmas. We besluiten de nacht door te brengen op anker voor het prachtige strand.  We willen rond 05.00 uur in de ochtend vertrekken. Er stond een flinke harde wind (aan de windse koers) , windkracht 7.  
We hebben zelfs na lange tijd weer een zeeziektepil genomen. Rond 14.00 uur komen we aan in de haven van Las Palmas. Toevallig krijgen we een ligplaats toegewezen naast onze Italiaanse vrienden met de catamaran. Zo kom je elkaar toch telkens weer tegen. Las Palmas is een leuke stad met een oud en een nieuw gedeelte en de haven is de goedkoopste van de Canarische eilanden (12 euro per nacht ).














Je kunt hier ook alles kopen wat met boten te maken heeft. Wij hebben hier voor onze watermaker voor 2 jaar extra filters gekocht. Deze filters kosten in Nederland 10 euro per stuk en hier 1,90 euro, dus dat scheelt nogal wat. Ook nog even onze schroefjes en moertjes aangevuld. 
Na 5 dagen in deze haven te hebben gelegen zijn we weer verder gevaren richting het zuiden van Gran Canaria. We liggen voor anker in een baai met een strand voor de haven van Pasito Blanco.  Een mooie haven met daarbij een park met prachtige huizen, alles netjes onderhouden, een restaurant en een supermarkt.
Het park en de haven worden hier dag en nacht bewaakt. Verder is hier weinig te doen en moet je met de bus of taxi naar het mooie plaatsje Mogan of naar het bruisende uitgaansleven in Maspolomas of Playa des Ingles.
We gaan dan ook elke zaterdag op stap aldaar, je kunt naar shopping- en uitgaanscentrum Cita,waar veel Duitse, Nederlandse en Belgische toeristen komen met gezellige bars en volop muziek en dans.                                    
Shopping centum Kazbah is het uitgaanscentrum voor jongeren met grote discotheken.
Shopping centrum Yumbo is het uitgaanscentrum waar veel homo`s en lesbiennes komen. Wij vinden hier de sfeer toch wel het leukste. Gezellige bars met goede muziek en veel show en glamour.
We komen er achter dat onze boot ook nog uit het water en op de kant moet voor nieuwe antifouling (verf tegen de aangroei van zeediertjes) voordat we richting de Kaapverdische Eilanden gaan varen.
We hebben via contacten een adres gekregen voor verf en hebben dan ook maar gelijk 20 liter gekocht.          
 We zijn van plan om dit op het eiland El Hierro te doen, omdat het uit het water halen van de boot daar het goedkoopste is . De verf hadden we ook voor een mooi prijsje. Dit soort informatie wordt onder zeilers verspreid.




Veel onderhoud maar het houdt je van de straat.





We gaan langzaam nog verder de eilanden Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, Hierro en La Palma verkennen.
Veel leesplezier !! 

2 opmerkingen:

Unknown zei

Heerlijk jullie avonturen te lezen. Nu voor mij iets meer bekender gebied, Gran Canaria, Tenerife en Fuertaventura. En natuurlijk totaal niet te vergelijken met mooi georganiseerde reisjes en appartementen, haha. Alweer meer dan een jaar geleden dat jullie uit onze haven zijn gevaren. We blijven jullie volgen en wensen jullie alle goeds xx liefs Irene en Jan

Gabriella zei

Hoi Ad en Anja, mooie streken en plaatsen hebben jullie bezocht. Sommige zijn bij mij bekend. Verschrikkelijk die harde winden. Jullie hebben het er goed vanaf gebracht. Ik wens jullie veel plezier op jullie verdere toch. Groetjes Gabriella.